25 august 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 3105
Sondaj: Cine sînt favoriții cursei prezidențiale
25 august 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 3105

Sondaj: Cine sînt favoriții cursei prezidențiale

Liderul PSRM, Igor Dodon, și liderul PAS, Maia Sandu, sînt politicienii cotați cu cele mai mari șanse de cîștig la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, notează Noi.md.

Cel puțin asta rezultă din datele unui sondaj de opinie realizat de Institutul de Marketing și Sondaje IMAS în parteneriat cu portalul Deschide.md.

La întrebare deschisă: ce lider politic sau personalitate publică din Moldova credeți că ar fi cel mai potrivit pentru a ocupa acum funcția de președinte al Republicii Moldova - 14,6% din respondenți l-au nominalizat pe Igor Dodon; 8,7% - pe Maia Sandu, circa 6% l-au numit pe Andrei Năstate, 5% - pe Vladimir Voronin, 4,5% - pe Maraian Lupu, 3,1% - pe Pavel Filip, 3% - pe Iurie Leancă.

Sondajul intitulat generic - "Libertatea de a fi liberi. Concluzii după 25 de ani" a fost realizat în perioada 25 iulie - 9 august curent, pe un eșantion de 1144 de respondenți din 77 de localități ale țării. Eroarea maximă de eşantionare este de ±3.0%.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sondaj , alegeri , candidat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1432
Populația:
14516 locuitori
Logo

Călăraşi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Călăraşi. Amplasat pe ambele maluri ale rîului Bîc, oraşul Călăraşi este situat la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14516 de locuitori. Localitatea a fost atestată documentar cu denumirea de Tuzara la 1432 – 1433, cînd Ilie Vodă dăruia slugii sale Staia „satul Tuzora pe Bîc”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.