03 august 2016, 16:44 Realitatea moldovenească views 2422
Un nou ghid de orientare profesională pentru tineri
03 august 2016, 16:44 Realitatea moldovenească views 2422

Un nou ghid de orientare profesională pentru tineri

Tinerii din Republica Moldova vor beneficia de o ghidare mai amplă în orientarea profesională.

Platforma carieramea.com, lansată oficial, astăzi, le va oferi sfaturile necesare în alegerea unei profesii potrivite pe viitor, informează NOI.md.

Chiar dacă în mediul online, dar și cel offline se organizează o mulțime de acțiuni ce le permit tinerilor din țară să-și găsească un loc de muncă, să se informeze în linii generale despre anumite profesii și piața muncii din Moldova, nu a existat însă un ghid care-i să-i îndrume spre profesia potrivită fiecăruia. Așa cum pînă și copii de pe băncile școlii sînt de părerea că este nevoie de o mai bună ghidare în carieră, s-a luat decizia creării acestei platforme.

„Centrul de ghidare în carieră există în Republica Moldova, dar nu acoperă toate necesitățile copiilor și atunci o soluție web le-ar permite acestora, din orice colț al țării, să acceseze informația necesară. Site-ul va conține informații în două limbi, atît română, cît și rusă. Aici se vor informa de la tinerii profesioniști", a afirmat reprezentanta „MiLab", Cristina Lisi.

Accesînd platforma carieramea.com, persoanele vor putea efectua cîteva teste, ce le vor permite să se orienteze în plan profesional, vor dispune de un DEX al locurilor vacante, vor putea accesa informații despre piața muncii din Moldova. La fel, vor fi la curent cu toate evenimentele ce țin de domeniul profesional și vor afla răspunsurile la întrebările ce-i interesează.

„Este un proiect unic, deoarece s-a născut din ideile tinerilor, a fost dezvoltat cu ajutorul lor și este axat pe nevoile elevilor din țară, cu vîrste între 11 și 18 ani, și creat pentru a le oferi oportunitatea de a lua decizii bune, informate privind viitorul parcurs profesional", a menționat viceministrul Educației, Elena Cernei.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

profesie , tineret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
1269 locuitori

Jora de Jos este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1269 de oameni. Satul Jora de Jos a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.