01 august 2016, 09:49 Realitatea moldovenească views 5194
Moldova și Ucraina vor solicita UE bani pentru reparația drumurilor
01 august 2016, 09:49 Realitatea moldovenească views 5194

Moldova și Ucraina vor solicita UE bani pentru reparația drumurilor

Republica Moldova și Ucraina vor solicita Uniunii Europene să includă drumurile și podurile lor în Rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) pentru a beneficia de finanțare din partea BERD și granturi de la UE, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al Ministerului Infrastructurii al Ucrainei, ministerele de resort ale Ucrainei și Moldovei au convenit asupra pregătirii pînă la 1 octombrie 2016 a unei solicitări comune la adresa Comisiei Europene privind includerea în rețeaua TEN-T a drumurilor și podurilor între ambele țări pentru a beneficia de finanțare din partea Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, precum și de granturi din partea Uniunii Europene, semnînd un protocol la finalul unei ședințe a grupelor de lucru, susținute la Chișinău.

Din partea ucraineană documentul a fost semnat de viceministrul Infrastructurii Ucrainei pentru Integrare Europeană, Viktor Dovgani.

Potrivit Protocolului, de asemenea, pînă la 1 octombrie, Moldova și Ucraina vor opera modificări la Acordul privind comunicația internațională auto din 20 martie 1993, pentru liberalizarea transportului și anularea autorizațiilor de tranzit între cele două țări, vor semna Acordul privind serviciile aeriene între ambele țări pentru liberalizare în condițiile Acordului „Cer deschis" între Moldova și Uniunea Europeană care prevede sporirea numărului de frecvențe pentru transportatorii aerieni ucraineni.

În afară de aceasta, se preconizează semnarea Acordului privind dezvoltarea coridorului internațional de transport Marea Baltică – Marea Neagră – Marea Caspică în domeniul transportului feroviar, precum atragerea Căii Ferate din Moldova în coridorul de transport și reducerea tarifelor pentru transport.

S-a mai prevăzut susținerea unor manifestări bilaterale în vederea neadmiterii aruncării solurilor la frontiera Ucrainei și Moldovei de pe navele antrenate în procesul de dragare în portul moldovenesc Giurgiulești.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Ucraina , drum , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Tiraspol și la 111 km de Chișinău. Populația orașului constituia 11100 locuitori în anul 2010. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.