29 iulie 2016, 15:24 Realitatea moldovenească views 3934
Moldova şi Turcia își vor extinde relaţiile comerciale
29 iulie 2016, 15:24 Realitatea moldovenească views 3934

Moldova şi Turcia își vor extinde relaţiile comerciale

Republica Moldova şi Republica Turcia planifică să-și extindă cooperarea comercial-economică, precum şi să semneze Acordul privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor, comunică NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, acest fapt s-a discutat în cadrul întrevederii viceministrului Economiei Moldovei Vitalie Iurcu cu ambasadorul Turciei în Moldova, Mehmet Selim Kartal, în cadrul cărei au fost examinate și problemele cooperării comercial-economice dintre ambele ţări.

În particular, părţile au făcut o trecere în revistă a stadiului actual al relațiilor moldo-turce în domeniul economic, menționînd că există toate premisele pentru extinderea acestora pe viitor.

În context, Vitalie Iurcu și Mehmet Selim Kartal au specificat că una dintre oportunitățile intensificării relațiilor comercial-economice ar fi urgentarea procedurii interne de ratificare de către partea turcă a Acordului de comerț liber dintre ambele ţări, document ratificat de partea moldavă la finele anului trecut, iar Vitalie Iurcu şi Selim Kartal au făcut un schimb de opinii în legătură cu şedinţa Comisiei interguvernamentale pentru cooperarea economică, care va avea loc anul curent la Ankara.

În opinia lor, şedinţa Comisiei poate fi o platformă foarte utilă atît pentru semnarea Acordului privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor, cît şi pentru iniţierea noilor programe de cooperare bilaterală în toate domeniile de interes comun.

În cadrul întrevederii, diplomatul turc a menționat că țara sa este interesată în dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova pe toate dimensiunile, inclusiv prin realizarea unor proiecte investiționale în țara noastră.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Turcia , Moldova , comert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
1512 locuitori

Merenii Noi este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Merenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Anenii Noi și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1512 oameni. Satul Merenii Noi a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.