07 iulie 2016, 10:10 Realitatea moldovenească views 5333
Guvernul a aprobat Strategia privind reforma adminstraţiei publice (Doc)
07 iulie 2016, 10:10 Realitatea moldovenească views 5333

Guvernul a aprobat Strategia privind reforma adminstraţiei publice (Doc)

Guvernul a aprobat Strategia privind reforma adminstraţiei publice pentru anii 2016-2020.

Scopul acestei strategii este de a îmbunătăţi administraţia publică, care va crea premisele necesare pentru optimizarea şi asigurarea unei eficienţe sporite a administraţiei publice, asigurând astfel dezvoltarea sustenabilă a Republicii Moldova.

Potrivit autorităţilor, la elaborarea acestei strategii s-a ţinut cont de acţiunile prioritate din programul de activitate al Guvernului Republicii Moldova 2016-2018, dar în mod deosebit de recomandările partenerilor de dezvoltare.

Strategia a fost elaborată după 11 ani de la lansarea primelor iniţiative de reformă în domeniu în anul 2005, care au contribuit la dezvoltarea instituţiilor din Republica Moldova.

PUBLIKA.MD aminteşte că anterior experții europeni ai proiectului "Suport pentru Îmbunătățirea Managementului și Guvernării" au venit cu un şir de recomandări pentru îmbunătăţirea strategiei, printre care îmbunătățirea sistemului de salarizare, responsabilizarea autorităților publice și gestionarea efecientă a banilor.

intr02_85 by Cristinna Curcan on Scribd

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

guvern , strategie , reforma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
585 locuitori

Sovietscoe este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Vasilievca și Sovietscoe. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Sovietscoe alcătuia 585 de oameni în anul 2004. Satul Sovietscoe a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.