24 iunie 2016, 16:45 Realitatea moldovenească views 5774
Peste 460 de tineri au depus jurămîntul militar (Foto, Video)
24 iunie 2016, 16:45 Realitatea moldovenească views 5774

Peste 460 de tineri au depus jurămîntul militar (Foto, Video)

Ceremonia de depunere a jurămî ntului militar de către tinerii soldaţi, încorporaţi în luna mai curent, a avut loc ieri, 23 iunie, în Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare" din Chişinău.

La eveniment a participat ministrul Apărării, Anatol Şalaru, militari din corpul de comandă al Armatei Naţionale, părinţi şi rude ale ostaşilor.

Ministrul Apărării i-a felicitat pe cei 464 de tineri cu ocazia depunerii jurămî ntului de credinţă Patriei, exprimîndu-şi convingerea că aceştia vor deveni ofiţeri exemplu cu care să se mî ndrească părinţii, comandanţii şi fiecare cetăţean al Republicii Moldova.

„Conducerea Ministerului Apărării şi Armata Naţională are încredere că veţi purta cu demnitate uniforma militară, vă veţi respecta jurămî ntul şi după un an de serviciu militar, veţi dori să rămîneţi în serviciul Republicii Moldova", a declarat Anatol Şalaru.

În cadrul ceremoniei, un grup de militari ai unităţii a prezentat exerciţii demonstrative la instrucţia de front şi elemente de luptă corp la corp. Totodată, oaspeţii prezenţi la activitate au avut posibilitatea să se familiarizeze cu tehnica şi armamentul din dotarea Brigăzii „Ştefan cel Mare".

După depunerea jurămîntului militar, soldaţii beneficiază de patru zile de concediu, ulterior fiind repartizaţi în unităţile Armatei Naţionale. Serviciul militar în termen durează 12 luni.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

jurămînt , militari , tineret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1783 locuitori

Maximovca este un sat și comună din raionul Anenii Noi. Maximovca este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1783 de oameni. Satul Maximovca a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.