15 iunie 2016, 11:10 Realitatea moldovenească views 6416
Apicultorii din raioanele de nord ale Moldovei s-au unit într-o asociaţie
15 iunie 2016, 11:10 Realitatea moldovenească views 6416

Apicultorii din raioanele de nord ale Moldovei s-au unit într-o asociaţie

Apicultorii din raioanele de nord ale Moldovei s-au unit într-o organizaţie regională proprie.

Asociaţia este fondată în cadrul proiectului "Crearea sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova", iniţiat de Agenţie în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi finanţat din asistenţa oficială în scopuri de dezvoltare din partea României. Valoarea totală a proiectului este de 157,3 mii de euro.

Fondatori ai asociaţiei sînt 12 apicultori, care au aprobat marţi regulamentul şi au ales organele de conducere. Preşedintele organizaţiei, care urmează a fi înregistrată al Ministerul Justiţiei, este Gheorghe Carpovici.

Proiectul "Crearea sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova" are drept scop dezvoltarea durabilă a apiculturii în regiunea de nord prin elaborarea unui sistem de achiziţionare, depozitare, procesare şi ambalare a produselor apicole la nivel regional. Iniţiativa a fost pregătită în cadrul proiectului comun în domeniul dezvoltării regionale, finalizat în anul 2014 cu implicarea instituţiilor de stat din România şi Franţa.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

Apicultori , asociația , raioane

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1 locuitor

Cuconeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Cuconeştii Noi, raionul Edineţ. Satul se află la o distanță de 30 km de oraşul Edineţ, 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului este reprezentată de o singură persoană. Prima menţionare documentară a satului Cuconeşti datează din anii 1606-1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.