06 mai 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 6601
Pascaru îndeamnă tinerii să nu rămînă indiferenți (Video)
06 mai 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 6601

Pascaru îndeamnă tinerii să nu rămînă indiferenți (Video)

Liderul Mișcării de Tineret „Voievod", Nicolae Pascaru, a lansat un apel la adresa tinerei generații, îndemnînd tinerii să nu rămînă indiferenți față de manifestațiile dedicate Zilei Victoriei.

Activistul civic a amintit, în cadrul unei conferințe de presă, că memoria celor căzuți la datorie, pentru apărarea Patriei, trebuie cinstită într-un mod demn, notează NOI.md.

„Cel de-al Doilea Război Mondial este o tragedie nu doar pentru Uniunea Sovietică, dar pentru întreaga lume, pentru că a fost curmată viața a peste 60 de milioane de oameni. Este o cifră foarte mare. Fiecare dintre familiile noastre a pierdut pe cineva în acest grav război. Este important ca tînăra generație să țină minte că războiul este o tragedie, e important să marcăm victoria împotriva fascismului, care a fost un cancer al omenirii", a menționat Nicolae Pascaru.

Acesta a chemat oamenii să dea dovadă de unitate și solidaritate, indiferent de etnie. „Este important ca de această sărbătoare să se unească toți: și ucrainenii, și rușii, și moldovenii, și cei care se consideră români", a punctat Pascaru.

Precizăm că un grup de ONG-uri, împreună cu socialiștii, vor desfășura un marș comemorativ pe 9 mai la Chișinău. Coloana manifestanților se va deplasa, începînd cu ora 10.00, din centrul capitalei spre Complexul Memorial „Eternitate".

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
482 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoare și Valea Norocului. Satul Izvoare se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. A fost menționat documentar în anul 1552 cu denumirea Loziile.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.