30 martie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 6941
Nu jigniți moldovenii (Video)
30 martie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 6941

Nu jigniți moldovenii (Video)

Oaspeții nepoftiți din România:

Cuvinte cheie:

Romania , oaspeți , moldovenii

Comentarii

 (1)
  • #1 noi Răspunde Citează selecţia
    <p>Limba vorbita de majoritatea moldovenilor (cei 4 200 000 din Romania si cei aproximativ 400 000 de persoane ce se declara romani din Republica Moldova) e limba romana. Exista o minoritate in randul moldovenilor (cu mult sub cei 4 600 000 de moldoveni care se considera a fi si romani ) care declara ca vorbesc limba ,,moldoveneasca,, (exista doar limba romana vorbita in graiul moldovenesc. Cat despre faptul unirii Moldovei din Romania cu Republica Moldova=utopie. Pot fi unite cele 2 parti ale Moldovei istorice doar alaturi de fratii romani din Transilvania, Muntenia, Oltenia, Banat,Maramures.</p><p>Un moldovean din Romania</p>
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
8 locuitori

Ghizdita este loc.st.c.f. din comuna Fîntînița, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Loc.st.c.f. Ghizdita a fost înființată la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.