13 martie 2016, 14:00 Realitatea moldovenească views 7399
În Moldova ar putea apărea aparate de schimb valutar
13 martie 2016, 14:00 Realitatea moldovenească views 7399

În Moldova ar putea apărea aparate de schimb valutar

În Moldova ar putea apărea primele automate de schimb valutar. Datorită noilor aparate, asemănătoare cu bancomatele, clienţii vor putea schimba valuta contra lei, fără a merge la bănci sau la casele de schimb.

O normă care prevede amplasarea automatelor a fost aprobată, recent, de Guvern. În România aceste aparate există deja de 12 ani, potrivit publika.md.

"S-a lărgit semnificativ cadrul legal pentru a permite efectuarea tranzacțiilor valutare prin instrumente electronice, inclusiv prin aparatele de schimb valutar care vor fi în dotare atât la schimburile valutare cât și la băncile comerciale", a spus expertul financiar, Sergiu Gaibu.

Pe ecranul aparatelor va fi afişat cursul de schimb, iar meniul va fi în mai multe limbi, inclusiv în română şi rusă.

Valoarea unei tranzacții nu va putea depăși cinci mii de lei.

De asemenea, potrivit unei noi iniţiative, băncile comerciale şi casele de schimb valutar vor putea să modifice cursul în timpul zilei în funcție de fluctuațiile de la burse.

Modificările propuse fac parte din lista angajamentele asumate de țară noastră după semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Sursa: www.evzmd.md

Cuvinte cheie:

schimb valutar , servicii , tehnologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
177 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Rîbnița și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Ivanovca alcătuia 177 de oameni în anul 2011. Satul Ivanovca a fost menționat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.