04 martie 2016, 15:30 Realitatea moldovenească views 7175
Legea privind moratoriul la controalele de stat a fost adoptată
04 martie 2016, 15:30 Realitatea moldovenească views 7175

Legea privind moratoriul la controalele de stat a fost adoptată

Parlamentul a adoptat în lectura a doua şi ultima Legea moratoriului la controalele de stat la agenţii economici. Legea prevede instituirea moratoriului la toate controalele de stat pe o perioadă de trei luni.

De asemenea, legea stabileşte moratoriul asupra controlului de stat, inclusiv fiscal, financiar, vamal, privind calitatea produselor/serviciilor, sănătatea publică, a parametrilor tehnologici şi/sau a cerinţelor specifice pentru genul de activitate desfăşurat, privind respectarea normelor de protecţie a muncii, sanitare şi de apărare împotriva incendiilor, planificat sau inopinat, efectuate la faţa locului, de către organele abilitate cu dreptul de a iniţia controale. Nu cad sub incidenţa prevederilor legii controalele vamale la intrarea şi ieşirea din ţară.

Potrivit amendamentelor propuse ulterior de deputaţi, Guvernul va avea voie, la expirarea celor trei luni, să prelungească moratoriul cu încă trei luni. Totuşi, această prelungire poate avea loc o singură dată.

Legea privind moratoriul asupra controlului de stat are ca scop crearea condiţiilor favorabile dezvoltării mediului de afaceri, al optimizării legislative şi instituţionale a controalelor asupra activităţii persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară activitate de întreprinzător.

Moratoriu pentru 3 luni la controalele de stat se introduce din momentul intrării în vigoare a prezentei legi, când aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial. Totodată, în lege este prevederea că toate controalele se stopează până când aceasta intră în vigoare.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

lege , moratoriu , control

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
1701 locuitori

Cobusca Nouă este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Cobusca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1701 oameni. Satul Cobusca Nouă a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.