23 februarie 2016, 11:08 Realitatea moldovenească views 6361
SIS: Interesul organizaţiilor teroriste pentru Moldova a crescut
23 februarie 2016, 11:08 Realitatea moldovenească views 6361

SIS: Interesul organizaţiilor teroriste pentru Moldova a crescut

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a participat la şedinţa de bilanţ anuală a Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), care a avut loc la 19 februarie. Adresîndu-se directorului SIS, Mihai Balan, spicherul i-a adus mulţumiri pentru activitatea structurii în combaterea terorismului.

După cum s-a menţionat în cadrul şedinţei, în 2015 interesul organizaţiilor teroriste internaţionale pentru RM a sporit considerabil. „Organizaţiile teroriste internaţionale și-au sporit interesul faţă de Republica Moldova, incluzînd teritoriul naţional în schemele rutelor de tranzit spre şi dinspre teatrele de operaţiuni teroriste. Astfel, au fost desfăşurate activități complexe în vederea neadmiterii utilizării teritoriului naţional de către membrii structurilor extremist-teroriste pentru a pătrunde în ţările Uniunii Europene", se arată în raportul anual al directorului SIS.

Totodată, se menţionează că activitatea de contrainformații a înregistrat un nivel de eficienţă avansat. Astfel, a fost prevenite tentativele serviciilor secrete străine de a destabiliza situaţia socială din republică. Potrivit SIS, măsurile retroactive aplicate au contribuit la prevenirea dispersării prin ţară a reţelelor informative nedorite, de care ar putea profita agenţii străini.

Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, i-a exprimat directorului SIS mulţumiri pentru combaterea terorismului. El a reconfirmat susţinerea Legislativului pentru reformarea SIS-ului în vederea asigurării securităţii naţionale. „Prin activitatea desfăşurată în condiţiile provocărilor existente la nivel intern, regional şi global, SIS s-a afirmat ca o structură profesionistă, devotată şi loială intereselor Republicii Moldova", a declarat Candu.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

SIS , terorism , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
554 locuitori

Munteni este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 554 de oameni. Satul Munteni a fost menționat documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.