04 februarie 2016, 11:05 Realitatea moldovenească views 7299
Codul Muncii a fost modificat
04 februarie 2016, 11:05 Realitatea moldovenească views 7299

Codul Muncii a fost modificat

Proiectul legii pentru modificarea și completarea Codului muncii al Republicii Moldova a fost aprobat astăzi de Cabinetul de miniştri. Astfel, angajatorul va fi obligat să prezinte salariatului, înainte de angajare, inclusiv informația referitor la durata normală a zilei și a săptămânii sale de muncă, precum și la perioadele de preaviz ce urmează a fi respectate de angajator și salariat în caz de încetare a activității.

Totodată, acesta va trebui să familiarizeze salariatul, la angajare, nu doar privind contractul colectiv de muncă și Regulamentul intern, ci și cu privire la convențiile colective care-i sunt aplicabile.

Angajatorul va mai fi obligat să indice în contractul individual de muncă pe durată determinată a temeiurilor legale și, după caz, a motivelor de fapt ce au condiționat limitarea duratei contractului sau a perioadei de prelungire a acestuia. Mai mult, acesta va trebui să țină cont de principiul nediscriminării salariaților în baza termenului determinat al contractului.

Totodată, au fost propuse modificări în legătură cu terminologia utilizată. În cuprinsul articolului 48, sintagma "clauzele contractului individual de muncă" a fost substituită prin sintagma "condițiile de activitate", pentru a face norma în cauză aplicabilă în sfera serviciului public.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Codului muncii al Republicii Moldova va fi prezentat Parlamentului spre examinare.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Codul Muncii , schimbări , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
989 locuitori

Cotovscoe este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cotovscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 989 de oameni. Satul Cotovscoe a fost menționat documentar în anul 1878 cu denumirea Cîrlăneni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.