29 ianuarie 2016, 12:30 Realitatea moldovenească views 5790
Procedura de recunoaștere automată a diplomelor moldovenești în străinătate NU ESTE posibilă (Video)
29 ianuarie 2016, 12:30 Realitatea moldovenească views 5790

Procedura de recunoaștere automată a diplomelor moldovenești în străinătate NU ESTE posibilă (Video)

Recent, Cabinetul de Miniştri a aprobat semnarea unui Acord cu Guvernul de la Madrid privind recunoașterea actelor de studii. Acordul va fi încheiat pe o perioadă de cinci ani, după care perioada de valabilitate va fi extinsă. Potrivit ministrului Educației, Corina Fusu, acest Acord va contribui la sporirea calității studiilor și pregătirea specialiștilor de înaltă calificare pentru economiile ambelor țări.

Conform datelor, în Spania îşi fac studiile 500 de tineri moldoveni.

Vă reamintim că conform unor precizări anterioare la subiect oferite de Ministerul Educației pentru VIZA.md: «Cetățenii noștri înțeleg lucrurile într-un mod simplist. Ei consideră că dacă avem un Acord de recunoaștere bilaterală a actelor de studii, atunci recunoașterea trebuie să fie una automată. Așa ceva nu există. Recunoașterea presupune compararea perioadelor de studii, programelor și conținuturilor disciplinelor de studiu etc. și doar după aceasta se ia o decizie.

Nu este o tragedie, dacă nu semnăm în următorii ani acorduri, pentru că există Convenția cu privire la recunoașterea atestatelor obținute în învățămîntul superior, semnată la Lisabona în 1997, la care este parte și Republica Moldova. Aceasta ne permite să realizăm procedura de recunoaștere. Cetățenii care sînt mai insistenți reușesc".

Interviu cu Ludmila Pavlov, Șef al DRIIE,Min.Educației RM:

Cuvinte cheie:

diploma , Moldova , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1725 locuitori

Calaraşovca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berezovca şi Calaraşovca. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1725 de locuitori. Satul Calaraşovca este situat la o distanţă de 30 km de oraşul Ocniţa şi la 210 km de Chișinău. Satul  Calaraşovca a fost întemeiat în anul 1622.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.