18 decembrie 2011, 11:43 Realitatea moldovenească views 3825
18 decembrie 2011, 11:43 Realitatea moldovenească views 3825

Ministerul Educaţiei a aprobat orarul examenelor de vară pentru elevi

Ministerul Educaţiei a aprobat orarul examenelor de absolvire a treptelor de şcolaritate în învăţămîntul preuniversitar, sesiunea 2011-2012. Astfel, evaluările finale în învăţămîntul primar se vor desfăşura în perioada dintre 27 aprilie şi 7 mai a anului viitor, examenele de absolvire a ciclului gimnazial va avea loc între 4-14 iunie, iar examenele de bacalaureat între 5 şi 22 iunie.

Anul acesta, alolingvii vor susţine primul examen la limba şi literatura română. De asemenea, disciplina şcolară ”Istoria” a fost reintrodusă în grila disciplinelor de examene pentru absolvirea gimnaziului, dar şi la examenul de bacalaureat, în calitate de disciplină obligatorie la profilul umanist.

În cadrul examenelor de bacalaureat, disciplinele şcolare cu statut de examen obligatoriu vor fi susţinute la limba şi literatura română, în şcolile alolingve, limba de instruire, limba străină, dar şi un examen de profil – matematica pentru cei de la profil real şi istoria pentru profilul umanist. Tradiţional, unul dintre examene va fi susţinut la o disciplină şcolară, propusă spre alegere. În acest an, elevii vor putea alege între geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istorie şi informatică.

Absolvenţii clasei a IX-a vor susţine în acest an examene la disciplinele limba şi literatura română pentru alolingvi, la limba de instruire, matematica şi istoria, toate probele de evaluare fiind organizate în scris.

Potrivit Ministerului Educaţiei, absolvenţii treptei primare vor susţine evaluări la limba maternă şi cea de instruire, dar şi la matematică. În acelaşi timp, instituţiile alolingve vor organiza, la data de 11 mai 2012, o probă orală obligatorie de evaluare a competenţelor elementare de vorbire în limba română, în baza materialelor elaborate de către Agenţia de Evaluare şi Examinare şi aprobate de către Ministerul Educaţiei.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
38 locuitori

Măgura este un sat din cadrul comunei Pietrosu, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de oameni. Satul Măgura a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.