21 ianuarie 2016, 14:16 Realitatea moldovenească views 4266
Filip: Noul guvern va obține reducerea unui șir de tarife
21 ianuarie 2016, 14:16 Realitatea moldovenească views 4266

Filip: Noul guvern va obține reducerea unui șir de tarife

Noul guvern al Moldovei preconizează să obțină reducerea unui șir de tarife la serviciile prestate populației. Acest fapt se menționează în textul alocuțiunii pe care prim-ministrul Pavel Filip l-a pregătit, dar nu a reușit să-l expună integral în Parlament. El a fost difuzat de Serviciul de presă al Guvernului.

Pavel Filip a menționat că noul cabinet de miniștri va acorda atenție sporită modului de formare a tarifelor la diferite servicii, dar cu respectarea independenței agenţiilor de reglementare a tarifelor și principiilor de concurență sănătoase.

„Am cerut deja analize din partea unor experți și se prefigurează anumite soluții pentru reducerea unor tarife, dar ele urmează să fie analizate împreună cu instituțiile responsabile. Preocuparea mea este ca aceste tarife să reflecte un mod corect de calcul, să nu fie încărcate nejustificat pentru cetățeni, indiferent de domeniul în care sînt aplicate", a declarat Pavel Filip.

Trebuie menționat că în curînd Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmează să adopte decizia privind reducerea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali în legătură cu anularea așa-numitului amendament Furdui.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

tarife , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
176 locuitori

Holoşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Palanca, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Drochia și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 176 de oameni. Satul Holoşniţa Nouă a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.