15 ianuarie 2016, 17:35 Realitatea moldovenească views 6591
Pavel Filip, desemnat de Timofti candidat la funcţia de premier
15 ianuarie 2016, 17:35 Realitatea moldovenească views 6591

Pavel Filip, desemnat de Timofti candidat la funcţia de premier

Democratul Pavel Filip a fost desemnat candidat la funcţia de premier. Preşedintele ţării a semnat decretul de numire a acestuia în funcţie.

Amintim că majoritatea parlamentară a confirmat astăzi prin 55 de semnături susţinerea candidaturii lui Pavel Filip la şefia Guvernului. Documentul a fost depus la Preşedinţie.

Pavel Filip este inginer de profesie şi a venit în politică în 2011, când prin decret prezidenţial este numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei. Doi ani mai târziu este reconfirmat pentru acest portofoliu. Pavel Filip s-a evidenţiat şi prin elaborarea Strategiei Moldova Digitală 2020.

Prin Strategia Moldova Digitală 2020, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi-a propus să dezvolte societatea informaţională modernă şi sectorul Tehnologiilor Informaţionale din Moldova. Efortul lui Pavel Filip a fost recunoscut la Geneva unde a fost decorat cu medalia Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor.

Până să ajungă în Guvern, timp de trei ani s-a aflat la cârma Societăţii pe Acţiuni "TUTUN-CTC". Experienţa de manager o acumulase încă în perioada 2001-2008 când a condus Societatea pe Acţiuni "Bucuria". În fotoliul de director a ajuns însă după ce timp de zece ani a activat în calitate de şef de secţie, inginer-şef şi drector general adjunct pentru probleme de producţie şi tehnologie în cadrul aceleiaşi companii.

Pavel Filip şi-a făcut studiile la Universitatea Tehnică din Moldova, în acea perioadă Institutul Politehnic din Chişinău. iar ulterior a obţinut diploma Institutului Internaţional de Management.

Politicianul este căsătorit şi are doi copii.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

candidat , prim-ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1714 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Cremene, Vărăncău și Slobozia-Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1714 oameni. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.