16 decembrie 2011, 10:01 Realitatea moldovenească views 5966
16 decembrie 2011, 10:01 Realitatea moldovenească views 5966

Tensiuni la Tiraspol: adepţii lui Smirnov vor să introducă regim de situaţie excepţională

La 15 decembrie, în Tiraspol s-a desfăşurat congresul extraordinar al aşa zisei „Uniuni Populare a RMN”. Evenimentul a fost organizat de adepţii lui Igor Smirnov. În cadrul congresului au fost înaintate cererile de dizolvare a Comisiei Electorale Centrale a Transnistriei, de anulare a alegerilor şi introducere a situaţiei excepţionale, relatează tiras.ru.

Participanţii congresului au menţionat că pe 11 decembrie s-a produs o falsificare în masă a alegerilor. Liderul comuniştilor transnistreni Vladimir Gavrilcenko a calificat alegerile prezidenţiale din regiune drept “lovitură de stat”.

Congresul a avut loc în ajunul şedinţei CEC, la care urmează să fie examinată plîngerea lui Igor Smirnov. Pentru ziua de astăzi este preconizat un miting în masă a adepţilor lui Smirnov.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 ionelmat Răspunde Citează selecţia
    приднестровье всегда было Молдавской.Это просто вы политики лицемеры держите там людей как во времена Сталина.Простым людям нечего делить..ДОЛОЙ диктатору Смирнову. ДА ЗДРАСТВУЕТ НЕЗАВИСИМАЯ РЕСПУБЛИКА МОЛДОВА!!!!!!!1
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1503
Populația:
2885 locuitori

Roşu este un sat şi comună din raionul Cahul. Roşu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2885 de oameni. Satul Roșu a fost menționat documentar în anul 1503.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.