13 ianuarie 2016, 12:07 Realitatea moldovenească views 6208
5000 de locuri de muncă vacante în Republica Moldova
13 ianuarie 2016, 12:07 Realitatea moldovenească views 6208

5000 de locuri de muncă vacante în Republica Moldova

În Republica Moldova sunt în prezent aproape cinci mii de locuri de muncă vacante şi peste 26 de mii de şomeri. Concurenţa la un loc de muncă vacant este de cinci şomeri. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cele mai multe oferte disponibile sunt în Chişinău, Ungheni şi Cahul.

Datele studiului realizat de ANOFM mai arată că din numărul total de șomeri aflaţi în evidenţă, 70 la sută sunt din localităţile rurale, în timp ce locurile de muncă vacante în acest sector constituie doar 11%.

Cele mai multe locuri vacante sunt pentru persoanele cu studii medii generale şi secundar profesionale - peste 3500. Iar cele mai solicitate profesii sunt cele de croitor și cusător, vânzător, operator la calculator şi bucătar.

Astfel, pentru meseria de cusător sau înregistrat 20% de locuri vacante din numărul total de locuri de muncă disponibile.

Pentru deţinătorii diplomelor de absolvire a instituţiilor de învăţământ superior şi medii de specialitate sunt disponibile peste 1300 de oferte.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

munca , profesie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1798
Populația:
285 locuitori

Luminiţa este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 285 de oameni. Satul Luminița a fost menționat în anul 1798 cu denumirea Bîzdîga.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.