21 noiembrie 2015, 16:00 Realitatea moldovenească views 6126
Instituțiile de cultură din RM pot aplica pentru un grant oferit de SUA
21 noiembrie 2015, 16:00 Realitatea moldovenească views 6126

Instituțiile de cultură din RM pot aplica pentru un grant oferit de SUA

Ambasada SUA la Chişinău a anunţat astăzi inițierea unui concurs pentru obţinerea unui grant în cadrul programului Fondul Ambasadorilor pentru Conservarea Culturală anul 2016, informează MOLDPRES.Potrivit unui comunicat al ambasadei, Fondul a fost întemeiat de Congresul SUA în 2001, cu scopul de a ajuta ţările din toată lumea la salvgardarea propriului patrimoniu cultural. Pentru mai multă informație despre cerințele programului poate fi accesată pagina ambasadei: moldova.usembassy.gov. Data limită de depunere a proiectelor este 12 ianuarie 2016.

Ultimul proiect din Republica Moldova finanțat de Fondul Ambasadorilor pentru Conservare a fost proiectul "Comorile trecutului" la Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Valoarea totală a proiectului a fost de 36.400 de dolari SUA.

Fondul Ambasadorilor pentru Conservare Culturală a finanțat pînă în prezent șapte proiecte în R. Moldova.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

SUA , cultura , grant

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
652 locuitori

Cozeşti este un sat din cadrul comunei Grigorăuca, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 652 de oameni. Satul Cozești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.