07 decembrie 2011, 10:04 Realitatea moldovenească views 3429
07 decembrie 2011, 10:04 Realitatea moldovenească views 3429

Experţii despre alegerea preşedintelui: Drumul în iad este pavat cu intenţii bune

Soarta alegerii preşedintelui Republicii Moldova depinde de înţelegerile din culise şi nu de ziua de 16 decembrie. Declaraţia aparţine unor analişti politici, care, la doar zece zile pînă la data alegerilor, spun că situaţia rămîne a fi imprevizibilă. Nici măcar optimismul liderilor politici nu i-a făcut să creadă că impasul politic va fi depăşit.

Analistul Nicolae Chirtoacă crede că, la momentul actual, cel mai optimist este Mihai Ghimpu. Analistul se întreabă însă cine i-a spus liberalului că voturile au fost găsite şi de ce el este atît de credul. „Pentru moment este cert doar că Partidul Democrat şi Partidul Liberal depun efort pentru ca pretendentul Alianţei să fie ales, dar situaţia depinde foarte mult de poziţia PLDM”, a spus Chirtoacă.

Întrebat despre speranţele lui Marian Lupu de a fi ales preşedinte, dar şi ultimele declaraţii ale liberalului Mihai Ghimpu, analistul politic Ion Tăbîrţă a menţionat că „Lupu a fost optimist şi în toamna anului 2009, cînd candidatura sa a fost înaintată pentru prima dată”. „Nu putem şti însă cum îl va vota Ghimpu pe Marian Lupu, cu preţul reconfigurării AIE”, a spus Ion Tăbîrţă.

Politologul Alexandru Solcan este şi mai puţin sigur. Acesta susţine că, pornind de la faptul că anticipatele nu sînt în interesul AIE, preşedintele ar trebui ales. „Partidele politice merg pe marginea prăpastiei. Astfel, problema nu se supune nici unei analize sau logici. Putem doar ghici, iar şansele sînt egale atît pentru alegerea, cît pentru nealegerea preşedintelui la 16 decembrie”, a spus politologul. Totodată, Alexandru Solcan s-a pronunţat împotriva operării modificărilor la legislaţie pentru a avantaja o singură forţă politică. „Drumul în iad este pavat cu intenţii bune”, a conchis expertul.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
391 locuitori

Mîndra este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 391 de oameni. Satul Mîndra a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.