10 noiembrie 2015, 14:47 Realitatea moldovenească views 5636
Sondaj: 79% din respondenti spun ca R. Moldova merge intr-o directie gresita
10 noiembrie 2015, 14:47 Realitatea moldovenească views 5636

Sondaj: 79% din respondenti spun ca R. Moldova merge intr-o directie gresita

Coruptia este cea mai mare problema a Republicii Moldova, iar lucrurile in ansamblu merg intr-o directie gresita. Sunt datele unui sondaj realizat de International Republican Institute in perioada 29 septembrie-21 octombrie 2015 in R. Moldova (fara Transnistria). Marja de eroare a acestuia este de +/- 2.8%.

Iata cateva dintre rezultatele sondajului IRI:

- 79% din respondenti considera ca lucrurile in Republica Moldova merg intr-o directie gresita. Doar 13% considera opusul.

- principalele probleme cu care se confrunta cetatenii R. Moldova sunt: coruptia 31%, salariile si pensiile mici 29%, somajul 26%

- de cea mai mare incredere din partea respondentilor se bucura Biserica Ortodoxa din Moldova - 59%, urmata de Biserica Ortodoxa Romana din Moldova - 50%. Pe locul trei la capitolul incredere se situeaza presa, cu 42%. Institutiile in care moldovenii au cea mai putina incredere sunt Banca Nationala - 7%, Presedintia - 9%, partidele politice - 10%, Parlamentul si Guvernul - cu cate 11%.

- Dintre ministere, lider la capitolul incredere este ministerul Educatiei, cu 36%, urmat de ministerul Culturii - 35%. De cea mai putin incredere au parte ministerele Economiei, Finantelor si Justitiei.

- Politicianul in care respondentii au cea mai mare incredere este Renato Usatii - 41%. Acesta este urmat de Maia Sandu (37%), Igor Dodon (37%), Iurie Leanca (35%) si Dorin Chirtoaca (31%). Dintre persoanele publice incluse in lista, ultimul pe lista este Vlad Plahotniuc - 3%.

Vezi toate rezultatele sondajului AICI.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

sondaj , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2133 locuitori

Pohrebeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şercani, Izvoare și Pohrebeni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Orhei și la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2133 de oameni. Satul Pohrebeni a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.