05 noiembrie 2015, 15:51 Realitatea moldovenească views 5605
Mai multe companii petroliere din Moldova ieftinesc carburanţii
05 noiembrie 2015, 15:51 Realitatea moldovenească views 5605

Mai multe companii petroliere din Moldova ieftinesc carburanţii

Paisprezece companii petroliere, cinci dintre care sunt importatoare de carburanţi, ieftinesc carburanţii. Anunţul a fost făcut de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Astfel, preţurile de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei s-au micşorat, în mediu, cu 25 bani per litru și, respectiv, cu 30 bani per litru, faţă de preţul mediu aplicat la data când a avut loc ultima modificare a acestor preţuri în anul curent.

Agenţia anunţă că unele companii au micşorat preţurile ieri şi azi, 4 şi 5 noiembrie, iar celelalte urmează să reducă prețurile în perioada 6-8 noiembrie.

Astfel, preţul mediu de comercializare a benzinei a scăzut de la 17,88 lei per litru la 17,63 lei, iar prețul mediu al motorinei – de la 15,85 lei per litru la 15,56 lei per litru.

Calculele prezentate de companiile petroliere arată că reducerea preţurilor de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei a fost determinată de diminuarea prețurilor de achiziţie a acestor tipuri de carburanți.

Preţurile cu amănuntul la benzină au scăzut ultima dată în luna octombrie a acestui an, iar preţurile la motorină – în luna august.

Pe piaţa produselor petroliere activează 86 de agenţi economici, care deţin licenţe de activitate pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei şi motorinei. Aceste produse se vând la 624 staţii de alimentare din ţară.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

preţ , petrol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
854 locuitori

Cîietu este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîietu și Dimitrova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 854 de oameni. Satul Cîietu a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.