05 noiembrie 2015, 11:04 Realitatea moldovenească views 4793
Lista instituțiilor de învățămînt care au dreptul să organizeze studii de doctorat
05 noiembrie 2015, 11:04 Realitatea moldovenească views 4793

Lista instituțiilor de învățămînt care au dreptul să organizeze studii de doctorat

Guvernul în exercițiu a aprobat astăzi hotărîrea privind acordarea dreptului de organizare a studiilor superioare de doctorat unui număr de 11 instituţii de învăţămînt superior, 10 consorţii naţionale, un consorţiu internaţional şi trei parteneriate, prin autorizarea de funcţionare provizorie a 43 de şcoli doctorale şi programelor de doctorat ale acestora, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare și relații cu presa al Executivului.

Acestea au fost selectate de Agenția Națională de Asigurare a Calității Învățămîntului Profesional (ANACIP) în urma evaluării celor 46 de dosare depuse în acest sens. Principalele argumente formulate de experţii evaluatori ce au stat la baza deciziei de respingere a autorizării de funcţionare a trei şcoli doctorale şi a unor programe de doctorat, se referă la un număr insuficient de titulari pentru a coordona activitatea doctoranzilor, lipsa continuităţii licenţă-masterat-doctorat, precum şi depunerea unor dosare incomplete.

Acordarea dreptului instituțiilor de învățămînt privind organizarea studiilor de doctorat are loc conform prevederilor stipulate în Codul Educației și a altor acte normative conexe.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

guvern , învăţămînt , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
911 locuitori

Răzălăi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Răzălăi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 911 oameni. Localitatea a fost fondată la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.