06 octombrie 2015, 11:02 Realitatea moldovenească views 6818
Cele mai mari investiţii în Moldova au fost făcute în sectorul Energie electrică şi termică, gaze şi apă
06 octombrie 2015, 11:02 Realitatea moldovenească views 6818

Cele mai mari investiţii în Moldova au fost făcute în sectorul Energie electrică şi termică, gaze şi apă

Cele mai mari investiţii în Republica Moldova au fost făcute în sectorul Energie electrică şi termică, gaze şi apă. În 2014, valoarea acestora se ridica la 955 milioane de dolari, în creştere cu nouă milioane de dolari faţă de anul precedent, relatează Mesager.

Potrivit datelor publicate de Banca Naţională, economia naţională a înregistrat anul trecut investiţii de peste trei miliarde de dolari, mai puţin cu peste zece milioane, faţă de ultimii trei ani.

Pe locul doi în clasamentul sectoarelor care beneficiază de cele mai mari investiţii se află Industria prelucrătoare, cu 565 de milioane de dolari, cu peste 100 de milioane de dolari, mai puţin. În schimb, în sectorul Activităţilor financiare, investiţiile directe sunt în creştere cu aproape 38 de milioane, înregistrând cifra de 437 de milioane de dolari americani.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

investiţii , gaz , apa , energie electrică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1571 locuitori

Mărcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Mărcăuţi şi Mărcăuţii Noi. Localitatea este situată la o distanţă de 24 km de oraşul Briceni şi 220 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează din aprilie 1620, cînd acesta este trecut într-un act al cancelariei domneşti ca satul Marcovăţ din ţinutul Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.