24 septembrie 2015, 15:50 Realitatea moldovenească views 5732
Noi prevederi în domeniul supravegherii pieţei
24 septembrie 2015, 15:50 Realitatea moldovenească views 5732

Noi prevederi în domeniul supravegherii pieţei

Un nou proiect de lege privind supravegherea pieţei a fost aprobat de Cabinetul de miniştri. Documentul vizează stabilirea unor cerinţe comune pentru toate autorităţile împuternicite cu funcţii de supraveghere a pieţei, precum şi crearea unui mecanism de interacţiune şi comunicare între ele.

Proiectul de lege are drept scop stabilirea unui cadru legal de supraveghere a pieței conform normelor comunitare, astfel ca produsele nealimentare introduse pe piață să se încadreze în rigorile tehnice de conformitate și calitate.

Proiectul mai stabileşte cadrul legal privind colaborarea dintre autorităţile de supraveghere a pieţei şi organul vamal. Astfel, organul vamal va asigura controlul documentar privind conformitatea produselor, iar în cazul apariției unor dubii, sau în lipsa documentaţiei necesare, organul vamal va avea opțiunea de suspendare, pentru o perioadă de trei zile lucrătoare, punerea în liberă circulaţie a produselor. În această perioadă autoritatea de supraveghere a pieței urmează să investigheze situația și să emită o decizie.

Potrivit Ministerului Economiei, proiectul punctează o abordare sistemică a activităţii de supraveghere a pieţei prin elaborarea unui program general de supraveghere a pieţei, sau a programelor sectoriale, în care se specifică acţiunile de supraveghere a pieţei, evaluarea periodică a activităţilor de supraveghere a pieţei şi obligativitatea instituirii unor mecanisme adecvate de comunicare şi coordonare între autorităţile de supraveghere a pieţei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

piata , proiect , documente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2001
Populația:
406 locuitori

Dumbrava este un sat din cadrul comunei Trușeni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 406 oameni. Satul Dumbrava a fost înregistrat oficial în anul 2001.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.