24 septembrie 2015, 11:04 Realitatea moldovenească views 6487
Proiectul
24 septembrie 2015, 11:04 Realitatea moldovenească views 6487

Proiectul "Energie şi Biomasă" a fost prelungit până în anul 2017

Folosirea biomasei în scopuri energetice a fost încurajată prin proiectul "Energie şi Biomasă", implementat cu sprijinul Uniunii Europene şi PNUD Moldova. Programul prevede instalarea unor sisteme alternative de încălzire, pe bază de biomasă în şcoli, grădiniţe şi centre publice.

Proiectul "Energie şi Biomasă" a fost lansat în anul 2011. Acesta era prevăzut pentru o perioadă de patru ani şi avea un buget de 14,56 milioane de euro. Cei mai mulţi bani au fost oferiţi de Uniunea Europeană.

În cadrul proiectului, 160 de şcoli, grădiniţe şi centre publice au fost conectate la sisteme de încălzire pe bază de biomasă. De asemenea, au fost lansate 30 de afaceri de producere a biocombustibilului solid şi au fost create 100 de noi locuri de muncă, iar investiţiile s-au ridicat până la un milion de euro.

Totodată, populaţia a fost încurajată să instaleze cazane cu biomasă. În total, 600 de familii au beneficiat de combustibil ecologic la preţ mic.

La începutul acestui an, proiectul a fost prelungit până în anul 2017. Cea de-a două etapă are un buget de peste nouă milioane de euro. Astfel, în următorii ani, în şapte raioane din ţară urmează să fie dezvoltate noi modele de parteneriat public-privat pentru dezvoltarea energiei regenerabile.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

proiect , energie , energetica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
5940 locuitori

Crasnaia Gorca este un sat din cadrul comunei Delacău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnaia Gorca alcătuia 5940 de oameni în anul 2005. Satul Crasnaia Gorca a fost menționat documentar în anul 1870.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.