22 septembrie 2015, 12:02 Realitatea moldovenească views 6899
Profesorii solicită majorarea salariilor
22 septembrie 2015, 12:02 Realitatea moldovenească views 6899

Profesorii solicită majorarea salariilor

Profesorii din capitală sunt nemulţumiţi de banii pe care-i primesc pentru munca lor. Ei ameninţă cu proteste dacă salariile nu vor fi revizuite, relatează Mesager.

Dascălii se plâng că au ajuns la limita sărăciei, unii neavând cu ce să-și achite o bucată de pâine, iar suma pe care trebuie să o plătească pentru serviciile comunale depășește uneori un salariu minim pe economie.

„Guvernanții ne-au adus la o stare de sărăcie din care nu mai putem ieși. Colegii mei mă întreabă ce folos dacă au ieșit la protestele anterioare dacă, la moment, odată cu creșterea prețurilor salariul s-a devalorizat", spune Ludmila Varzaru, lider sindical.

„Cadrele didactice, la ziua de astăzi, sunt nevoite să lucreze pe un salariu în plus pentru ca să existe. Munca cu copiii e enormă și să stai o zi întreagă în instituție cu copilașii este destul de greu, dar altă ieșire nu este fiindcă salariul este foarte mic", afirmă Valentina Mocanu, metodist.

Pedagogii au formulat mai multe revendicări care vor fi transmise Guvernului.

Ei solicită o mărire de salariu cu 70 la sută în următoarele. Dacă nu vor obține majorarea, profesorii amenință cu proteste în masă.

Sursa: www.trm.md

Cuvinte cheie:

profesor , salarii , protest , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3609 locuitori

Ţipala este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi, Ţipala și Bălţaţi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3609 oameni. Satul Ţipala a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.