12 septembrie 2015, 14:45 Realitatea moldovenească views 7160
Vasile Costiuc: Liderii Platformei DA vor propune un guvern de alternativă
12 septembrie 2015, 14:45 Realitatea moldovenească views 7160

Vasile Costiuc: Liderii Platformei DA vor propune un guvern de alternativă

Vasile Costiuc, preşedintele Partidului Politic Democraţia Acasă, avertizează liderii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr" să nu accepte o înţelegere cu autorităţile, demisia cărora o cer, deoarece astfel vor compromite protestele cetăţenilor de bună credinţă. Liderul de partid a declarat, într-o conferinţă de presă la IPN, că, potrivit unor membri ai platformei, cu care a comunicat, liderii acesteia se pregătesc să propună un guvern de alternativă şi că acesta ar putea fi votat.

Potrivit lui Vasile Costiuc, liderii Platformei DA vor propune în această duminică, 13 septembrie, în cadrul unei noi acţiuni de protest, un guvern de alternativă, pe care îl vor vota în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Ulterior, Parlamentul va vota acest guvern, ajungând astfel la un compromis cu organizatorii protestelor.

Vasile Costiuc spune că, potrivit înţelegerilor, fostul ministru al educaţiei, Maia Sandu, va fi propusă prim-ministru, unul dintre liderii Platformei, Andrei Năstase – procuror general. Iar alţii care au ieşit în faţa mulţimii vor fi numiţi miniştri.

Dacă Platforma Da va ajunge să se înţeleagă cu guvernarea şi să formeze un guvern provizoriu, Partidul Democraţia Acasă se angajează să preia ştafeta protestelor.
Preşedintele formaţiunii politice a spus că el întreaga săptămână a stat în Orăşelul Demnităţii din PMAN, unde a protestat, dar după mai multe discuţii cu membri ai platformei i-au apărut mai multe întrebări.

Protestele organizate de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr" continuă de o săptămână. Pentru duminică, 13 septembrie, platforma anunţă un nou protest de amploare în PMAN. Protestatarii cer demisia guvernării şi organizarea alegerilor anticipate. Nimeni din guvernare nu a acceptat să demisioneze.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

protest , Chisinau , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
269 locuitori

Samurza este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Samurza a fost menționat documentar în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.