24 iulie 2015, 14:43 Realitatea moldovenească views 6752
Solicitările pentru sprijin financiar pot fi depuse pînă la 7 septembrie
Foto: vzglead.md
24 iulie 2015, 14:43 Realitatea moldovenească views 6752

Solicitările pentru sprijin financiar pot fi depuse pînă la 7 septembrie

Recent a avut loc conferința de lansarea a componentei "Compensații pentru Susținerea Vînzărilor (CSV)", în cadrul proiectului "Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P)".

Scopul implementării componentei "Compensații pentru Susținere Vînzărilor (CSV)" este susținerea producătorilor de fructe și struguri care au fost afectați de restricțiile impuse de Federația Rusă la export, oferindu-le sprijin financiar în formă de compensații. Valoarea componentei este de 12 milioane de dolari SUA, finanțare adițională a Proiectului MAC-P de către Banca Mondială.

În cadrul conferinței, au fost aduse informaţii despre modul de acordare a sprijinului financiar, criteriile de eligibilitate, categoriile de produse pentru care se alocă compensația și procedura de plată a compensației respective. Raportorii au notat că se consideră eligibili pentru acordarea sprijinului financiar producătorii de fructe și struguri, persoane fizice și juridice, care dețin în proprietate sau în folosință plantații pomicole de măr/prun sau plantații viticole ce nu depășeste suprafața de 15 ha, iar în cazul soiurilor de struguri se acordă compensații doar pentru soiurile europene (pentru vin) și soiul tip „Isabella" şi care au fost predate întreprinderilor de prelucrare a materiei prime agricole, direct sau prin intermediul colectorilor. De asemenea, s-a subliniat faptul că pentru fiecare soi de fructe/struguri s-a stabilit mărimea sprijinului financiar ( 1,93 lei/kg de mere, 1,35 lei/kg de prune, 1,54 lei/kg de struguri soiuri europene, 0,77 lei/kg de struguri soiul "Isabella") și o recolta medie per hectar (mere– 40 t/ha, prune – 18 t/ha, vie – 12 t/ha).

S-a adus la cunoştinţă că dosarele de solicitare a sprijinului financiar însoțite de actul de predare-primire se depun de către comisiile speciale, create de către primării, pînă la 7 septembrie 2015 la secțiile/serviciile teritoriale ale AIPA, iar în termen de 15 zile lucrătoare se introduc în registrul electronic, după care sînt transmise oficiului central.

Sursa: provincial.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
667 locuitori

Otac este un sat şi comună din raionul Rezina. Otac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la o distanță de 28 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 667 de oameni. Satul Otac a fost întemeiat în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.