25 iunie 2015, 11:42 Realitatea moldovenească views 2949
Avertizare: Sirene de alertă vor răsuna în toată ţara
25 iunie 2015, 11:42 Realitatea moldovenească views 2949

Avertizare: Sirene de alertă vor răsuna în toată ţara

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE) desfăşoară astăzi, 25 iunie, controlul complex al sistemului automatizat de înştiinţare centralizată al ţării. În legătură cu această verificare, oamenii sunt îndemnaţi să-şi păstreze calmul.

Destinaţia sistemului automatizat de înştiinţare centralizată este alertarea populaţiei în caz de eventuale accidente radiative, chimice sau calamităţi naturale, iar verificările de specialitate ale sistemului sânt făcute cu scopul de a verifica funcționalitatea acestuia, se spune într-un comunicat al SPCSE.

Astfel, la ora 14:00 vor fi incluse sirenele stradale şi va fi auzit un semnal, cu durata de la unu până la trei minute, semnal care semnifică „Atenţie tuturor". La auzirea acestor sirene toţi cetăţenii sânt atenţionaţi să dea dovadă de calm, iar şefii instituţiilor şi factorii de decizie ai Administraţiilor publice locale sânt rugaţi să asigure liniştea în teritoriu şi continuarea activităţii de mai departe.

În toată ţara sun amplasate 270 sirene, dintre care 115 în municipiul Chişinău.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , avertizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
8783 locuitori

Baurci este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Baurci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 29 km de municipiul Comrat și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 8783 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.