21 iunie 2015, 10:20 Realitatea moldovenească views 5746
CEC a aprobat modelul ştampilei pentru alegerile repetate
21 iunie 2015, 10:20 Realitatea moldovenească views 5746

CEC a aprobat modelul ştampilei pentru alegerile repetate

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat modelul ştampilei speciale pentru alegerile repetate, aplicabilă în ziua de 28 iunie, şi anume „Alegeri repetate 28.06.2015". Ştampila specială se va aplica în fişa de însoţire a buletinului de identitate ca o măsură suplimentară de control, pentru evitarea votului multiplu.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, votarea repetată se va efectua pe baza acelorași liste electorale, cu aceleași candidaturi și cu participarea acelorași consilii și birouri electorale.

În acest context, pe 28 iunie în localitatea Topala, raionul Cimișlia va avea loc votarea repetată. CEC a declarat nule alegerile locale generale din 14 iunie 2015 în satul Topala, raionul Cimișlia.

Decizia Comisiei a fost luată în baza hotărârii judecătoriei Cimișlia care a constatat nulitatea alegerilor desfășurate pe 14 iunie curent în circumscripția electorală sătească Topala, raionul Cimișlia, ca urmare a devastării secției de votare din această localitate.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

alegeri , Moldova , primaria , CEC

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
720 locuitori

Băcşeni este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Băcșeni a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.