01 iunie 2015, 14:17 Realitatea moldovenească views 5894
Persoanele cu dizabilități vor putea vota la domiciliu
Foto: facebook.com
01 iunie 2015, 14:17 Realitatea moldovenească views 5894

Persoanele cu dizabilități vor putea vota la domiciliu

Alegătorii care nu vor putea merge la secția de vot în ziua alegerilor vor putea vota la domiciliu, prin intermediul urnei de vot mobile. Cererile privind votarea la locul aflării vor putea fi depuse pînă pe 13 iunie curent, la birourile electorale de circumscripție, informează NOI.md.

Potrivit legislaţiei, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile se fac în scris, începînd cu 2 săptămîni înainte de ziua votării şi pînă la ora 18.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris pînă la ora 15.00, dacă se prezintă şi certificat medical. Doar persoanele cu dizabilităţi de vedere pot înainta cereri privind votarea la locul aflării în formă verbală.

Persoanele menţionate votează conform listei de alegători pentru votarea la locul aflării, iar persoanele neînscrise într-o asemenea listă nu pot vota la domiciliu. Precizăm că alegerile locale generale se vor desfășura pe 14 iunie curent.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , moldovenii , voce , lege , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
10556 locuitori

Parcani este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 64 km de Chișinău. Populaţia satului Parcani alcătuia 10 556 de oameni în anul 2000. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.