22 aprilie 2015, 14:47 Realitatea moldovenească views 7031
R. Moldova a participat la Conferința Globală privind Spațiul Cibernetic
Foto: mfa.gov.md
22 aprilie 2015, 14:47 Realitatea moldovenească views 7031

R. Moldova a participat la Conferința Globală privind Spațiul Cibernetic

Delegația Republicii Moldova a participat în perioada 16-17 aprilie 2015, la cea de-a patra Conferință Globală privind Spațiul Cibernetic, care s-a desfășurat la Haga. Din delegația Republicii Moldova a făcut parte Ambasadorul RM în Olanda și reprezentantul Echipei de Atragere a Investițiilor din cadrul Cabinetului Prim-ministrului Republicii Moldova.

Principalele tematici ale conferinței au fost libertatea în spațiul virtual, utilizarea TIC pentru creștere economică și securitatea cibernetică. La Conferință au participat reprezentanți din 106 state, inclusiv miniștri de externe, miniștri responsabili de domeniul vizat, ambasadori, delegații ale 35 de organizaţii internaţionale, reprezentanţi ai circa 200 companii și 200 de ONG-uri și instituții academice din diferite state.

Delegația țării noastre a avut ocazia să mediatizeze în cadrul discuțiilor cu reprezentanții sectorului privat oportunitățile oferite de către Republica Moldova în domeniul TIC.

Conferința Globală privind Spațiul Cibernetic a fost organizată de către Ministerul Afacerilor Externe al Olandei și a servit drept platformă pentru promovarea cooperării practice în domeniul spațiului cibernetic, dezvoltarea capacităților în domeniul dat pentru sectoarele public și privat, precum și discutarea despre regulile care urmează să asigure un comportament responsabil în spațiul virtual al tuturor actorilor implicați.

Următoarea Conferință Globală privind Spațiul Cibernetic va avea loc în Mexic în 2017.

Sursa: www.mfa.gov.md

Cuvinte cheie:

Moldova , conferință , cibernetica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
4198 locuitori

Caracuşenii Vechi este un sat şi comună din raionul Briceni. Caracuşenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Caracuşenii Vechi este aşezat pe malul drept al pîrîului Lopatnic, situat la 15 km sud-est de staţia de cale ferată Lipcani, la 40 km nord-vest de Edineţ şi la 227 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4198 de oameni. Prima atestare a satului Caracuşenii Vechi, cu numele Carapuşceni din ţinutul Hotin,  datează din mai 1575. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.