31 martie 2015, 15:45 Realitatea moldovenească views 6985
Cît de deschisă este Guvernarea Moldovei faţă de populaţie
Foto: worldjusticeproject.org
31 martie 2015, 15:45 Realitatea moldovenească views 6985

Cît de deschisă este Guvernarea Moldovei faţă de populaţie

Moldova ocupă locul 46 din 102 state în clasamentul privind deschiderea Guvernării către populație. Studiul a fost elaborat de către World Justice Project, iar țările au fost notate cu un scor de la 0 la 1.

Țara noastră s-a clasat între Panama și Peru. Un pic mai bine stau vecinii noștri din est. Ucraina a ocupat locul 43. În timp ce România s-a situat pe poziția 51, Rusiaeste a 67-a, iar Belarusul a ocupat locul 78.

Se pare că de cele mai deschise Guvernări au parte cetățenii țărilor nordice. Astfel, lider la acest capitol este Suedia, urmată de Noua Zeelandă și Norvegia. Top cinci este încheiat de Danemarca și Olanda.

De partea cealaltă, clasamantul este încheiat de Iran, Myanmar, Uzbekistan și Zimbabwe.

Studiul a fost realizat în urma chestionării a o mie de persoane din fiecare țară. În calcul au fost luate date privind publicarea legilor, dreptul la informare, participarea civică și mecanismul de reclamare.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Moldova , guvern , populatia , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
871 locuitori

Suric este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Suric este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 871 de oameni. Satul Suric a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.