23 martie 2015, 16:03 Realitatea moldovenească views 7735
Școala Profesională din or. Nisporeni a obținut o medalie de aur la Concursul Internațional de Vinuri
Foto: dwm.de
23 martie 2015, 16:03 Realitatea moldovenească views 7735

Școala Profesională din or. Nisporeni a obținut o medalie de aur la Concursul Internațional de Vinuri

Școala Profesională din orașul Nisporeni a obținut o medalie de aur și una de argint pentru brandul Crescendo, la Concursul Internațional de Vinuri Berliner Wein Trophy 2015. Instituția a luat medalia de aur pentru vinul Chardonnay Barrique 2012 și argintul pentru Cabernet Sauvignon 2012.

Berliner Wein Trophy este una dintre cele mai importante competiții la nivel internațional. În total, la concurs au fost prezentate 5250 de vinuri din mai multe țări ale lumii.

Vinurile prezentate de școala profesională din Nisporeni au fost produse de elevi în vinăria instituției, care este echipată cu utilaj modern, ce corespunde standardelor europene de calitate şi igienă.

Elevii studiază aici întregul ciclu de producere a vinului, de la plantarea viţei-de-vie pînă la îmbuteliere. Vinăria a fost deschisă în cadrul proiectului Mol.Agri, lansat acum nouă ani.

În anul 2015, brandul Crescendo a mai obținut o medalie de argint pentru vinul Cabernet Sauvignon în cadrul concursului Chișinău Wines & Spirits Contest, ediția a XXIV-a, la care au participat 2000 de vinuri din 16 țări.

În total, la Școala Profesională din Nisporeni studiază în jur de 300 de elevi la meseriile viticultor, apicultor, bucătar, tractorist, mașinist în producția agricolă etc.

Sursa: www.dwm.de

Cuvinte cheie:

moldovenii , vin , concurs , Germania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
205 locuitori

Albineţul Nou este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Albineţul Nou a fost menționat documentar în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.