13 martie 2015, 16:47 Realitatea moldovenească views 6560
Criza de medicamente: Trei directori de spitale au fost sancţionaţi
13 martie 2015, 16:47 Realitatea moldovenească views 6560

Criza de medicamente: Trei directori de spitale au fost sancţionaţi

Directorii de la Institutul de Medicină Urgentă, Institutul Mamei şi Copilului şi de la Institutul Oncologic au fost sancţionaţi, pentru că nu au avut grijă să aprovizioneze instituţiile cu medicamente suficiente.

În consecinţă, instituţiile medicale au rămas fără preparate, iar pacienţii erau obligaţi să-şi cumpere medicamente chiar dacă au asigurare medicală.

Totodată, din cauza deficitului, spitalele au procurat medicamente la preţuri mai ridicate.

În acelaşi timp, vicedirectorul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, responsabil de domeniul Suport şi achiziţii ale medicamentelor şi dispozitivelor medicale, s-a ales cu o sancţiune disciplinară.

Anterior, mai mulţi furnizori au sistat livrarea medicamentelor către spitalele din ţară şi au cerut majorarea preţurilor cu peste 20 la sută. Asta deoarece majoritatea medicamentelor provin din import, iar livrarea la preţul contractual, stabilit anterior, i-ar duce la faliment din cauza deprecierii leului.

Ministrul Sănătăţii a raportat la şedinţa Guvernului că situaţia s-a ameliorat, iar spitalele sunt aprovizionate cu stocuri suficiente de medicamente, deşi în unele instituţii raionale mai sunt atestate cantităţi insuficiente de medicamente.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

sancţiuni , spital , medicamente , Chisinau , criza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1462
Populația:
41 locuitori

Socii Vechi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 41 de oameni. Satul Socii Vechi a fost menționat documentar în anul 1462.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.