12 februarie 2015, 10:50 Realitatea moldovenească views 7692
Moldovenii vor prezenta mai devreme declaraţiile pe venit
12 februarie 2015, 10:50 Realitatea moldovenească views 7692

Moldovenii vor prezenta mai devreme declaraţiile pe venit

Contribuabilii au la dispoziţie 42 de zile să prezinte declaraţiile şi să achite impozitul pe venit pentru anul 2014. Din acest an, data limită de prezentare este 25 martie şi nu 30 martie cum era anterior.

Solicitat de IPN şeful serviciului de presă al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Eduard Balan, a declarat că termenul a fost modificat cu scopul de a optimiza procesul de depunere a declaraţiilor şi procesarea datelor.

Dreptul de a prezenta declaraţia cu privire la impozitul pe venit îl au toţi contribuabilii. Obligaţi să o facă sunt persoanele fizice care obţin venit impozabil din alte surse decât salariul; persoanele care obţin venit impozabil din salariu de la mai multe locuri de muncă; persoanele care obţin venit impozabil atât sub formă de salariu, dar şi din alte surse în sumă de peste 27 852 lei pe an.

Declaraţiile urmează să fie prezentate pe suport de hârtie la orice subdiviziune a Serviciului Fiscal de Stat sau în format electronic.

Sursa: www.trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , impozit , venit , salarii , declaraţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2653 locuitori

Alexandru Ioan Cuza este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexandru Ioan Cuza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2653 de oameni. Satul Alexandru Ioan Cuza a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.