22 ianuarie 2015, 09:36 Realitatea moldovenească views 9235
Ghimpu despre propunerile democraţilor și ale europenilor
Foto: ipn.md
22 ianuarie 2015, 09:36 Realitatea moldovenească views 9235

Ghimpu despre propunerile democraţilor și ale europenilor

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, spune că reprezentanţii formaţiunilor politice europene cu care s-au întâlnit, marţi, la Chişinău au propus crearea unei comisii speciale care să rezolve problemele privind alegerea preşedintelui ţării. De asemenea, s-a propus ca procurorul general să fie o persoană apolitică, selectată în cadrul unor consultări cu Comisia Europeană. Politicianul a adăugat că Partidul Democrat nu este de acord cu aceste propuneri şi a venit cu propriile oferte. Declaraţiile au fost făcute după întreruperea şedinţei Parlamentului de miercuri, 21 ianuarie, transmite IPN.

Mihai Ghimpu a menţionat că reprezentanţii formaţiunilor politice europene au propus ca Partidul Liberal să rămână cu ministerele pe care le-a avut înaintea destrămării Alianţei pentru Integrare Europeană – Ministerul Mediului, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Ministerul Apărării.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, Partidul Democrat nu vrea să renunţe la Ministerul Transporturilor. Cât priveşte depolitizarea organelor de drept, democraţii acceptă să consulte cu UE doar mecanismele aplicate, nu şi numirea procurorului general. Liberalul a mai spus că PDM trece de la termeni concreţi la termeni generalişti.

După întreruperea şedinţei Parlamentului, declaraţii a făcut şi Vlad Filat. Liderul PLDM speră că pauza până joi, 22 ianuarie, va ajuta la găsirea unui compromis şi a făcut apel către toate formaţiunile care nu urmăresc interesele unor state străine să se gândească la binele poporului.

Şedinţa de miercuri Parlamentului a fost întreruptă la solicitarea PLDM, parlamentarii neputând să ajungă la un numitor comun privind ordinea de zi. La şedinţă urma să fie aleasă conducerea legislativului.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Mihai Ghimpu , parlament , partide , coalitie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1569 locuitori

Cupcui este un sat şi comună din raionul Leova. Cupcui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cupcui a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.