23 decembrie 2014, 15:36 Realitatea moldovenească views 9939
Topul salariilor din R.Moldova: In ce domenii se cîștigă cel mai bine
Foto: pozovsud.com.ua
23 decembrie 2014, 15:36 Realitatea moldovenească views 9939

Topul salariilor din R.Moldova: In ce domenii se cîștigă cel mai bine

Angajaţii din domeniul tehnologiilor informaţionale rămân cel mai bine plătiţi din Moldova, deşi au primit un salariu mai mic în octombrie faţă de luna septembrie. Potrivit statisticilor oficiale, aceştia au fost remuneraţi în luna octombrie, în medie, cu 8.250 de lei.

Lefuri mari au avut, în luna octombrie, și angajații din domeniile financiar și de asigurări. În medie, ei au fost plătiți cu aproximativ 7.400 de lei. În top urmeazăsectorul energetic și de alimentare cu apă, gaze, energie termică și electrică, unde angajaţii primesc aproximativ 7.000 de lei.

Salariaţii din sectorul sănătăţii şi învăţământului sunt remuneraţi, în medie, cu patru mii de lei. Agricultorii au primit în octombrie un salariu de puţin peste trei mii de lei. Cele mai mici retribuții din Moldova le-au avut angajaţii din domeniul culturii.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în luna octombrie, salariul mediu nominal bruta crescut cu 13,8 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a fost de 4.309 lei.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

salarii , Moldova , statistica , profesie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
117 locuitori

Goianul Nou este un sat din componența comunei Dubău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dubăsari și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului Goianul Nou alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.