08 august 2014, 15:04 Realitatea moldovenească views 6826
Poliţiştii de frontieră moldoveni vor avea propriul Cod deontologic
Foto: viza.md
08 august 2014, 15:04 Realitatea moldovenească views 6826

Poliţiştii de frontieră moldoveni vor avea propriul Cod deontologic

Prezentarea ediţiei de buzunar al Codului deontologic al poliţistului de frontieră din Republica Moldova a avut loc joi, la punctul de trecere Tudora-Starokazacie de la frontiera moldo-ucraineană.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la EUBAM, în cadrul evenimentului au mai fost prezentate materiale informaţionale despre drepturile şi obligaţiile poliţiştilor de frontieră.

Potrivit şefului Misiunii EUBAM, Francesco Bastagli, "este important ca noul cod să nu devină o simplă broşură în buzunar".

"El reprezintă un set de valori şi practici care trebuie urmate în mod eficient şi aduse la cunoştinţa tuturor persoanelor implicate. Procedînd astfel, Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova asigură o mai bună cooperare cu publicul larg şi oferă servicii mai bune", a spus el.

Şeful Poliţiei de Frontieră, Dorin Purice, de asemenea, consideră că Codul va deveni un nou instrument pentru poliţiştii de frontieră, instituţie şi oamenii pe care îi deservesc.

"Vom putea să ne evaluăm comportamentul şi să ne apropiem mai mult de standardele UE de gestionare a frontierelor", a spus el.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

frontiera , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
684 locuitori

Flocoasa este un sat din cadrul comunei Ciobalaccia, raionul Cantemir. Situat în zona Colinelor Tigheciului, satul Flocoasa se află la distanța de 25 km de orașul Cantemir şi la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 684 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.