15 mai 2014, 11:03 Realitatea moldovenească views 8565
Sindicatele insistă asupra majorării cu 50 la sută a salariilor profesorilor
Foto: prime.md
15 mai 2014, 11:03 Realitatea moldovenească views 8565

Sindicatele insistă asupra majorării cu 50 la sută a salariilor profesorilor

Sindicatul Educației și Științei va continua negocierile cu Guvernul Republicii Moldova privitor la majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50 la sută, în caz contrar vom recurge din nou la acțiuni de protest și grevă, a declarat Dumitru Ivanov, președintele sindicatului angajaţilor din educaţie.

Potrivit lui, majorarea salariilor cu 20% la profesori și cu aproximativ 30% la cadrele didactice este doar un prim pas obținut de sindicaliști.

"Nu ne vom opri aici. Cerințele noastre au fost clare și vom continua să luptăm pînă vom obține ce am solicitat din start. Pedagogii vor primi suplimente salariale de 7% chiar din luna august, iar în septembrie va avea loc majorarea promisă de Guvern", a menționat Ivanov.

Premierul Iurie Leancă a anunţat recent că salariile salariile pedagogilor ar putea creşte în acest an cu doar 27 la sută.

"Deşi banii respectivi nu au fost bugetaţi pentru anul 2014, am ajuns la concluzia, urmare a unor calcule foarte responsabile că ne putem permite, în acest an, să majorăm salariile cu 20 la sută la pedagogi, plus o primă anuală care ar face ca această creştere să fie per ansamblu cam de 27 la sută", a declarat într-un interviu pentru Postul de radio Europa Liberă prim-ministrul Iurie Leancă.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

Moldova , salarii , profesor , sindicat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
48 locuitori

Piteşti este un sat din cadrul comunei Beştemac, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 48 de oameni. Satul Pitești a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.