08 aprilie 2014, 16:17 Realitatea moldovenească views 8310
Sistemul internaţional de transfer de bani “Bystraya Pochta” şi-a stopat activitatea în Republica Moldova
Foto: interfax.az
08 aprilie 2014, 16:17 Realitatea moldovenească views 8310

Sistemul internaţional de transfer de bani “Bystraya Pochta” şi-a stopat activitatea în Republica Moldova

Sistemul internaţional de transfer de bani "Bystraya Pochta" (Poşta Rapidă) şi-a suspendat de astăzi activitatea în Republica Moldova, Tadjikistan, Kirgyzstan şi Abhazia, informează MOLDPRES cu referire la un comunicat al companiei ruse.

Compania a preîntîmpinat clienţii şi băncile partenere despre stoparea activităţii în cele patru ţări încă la 14 martie, fără însă a anunţa care sunt motivele sistării activităţii în aceste ţări.

Opt bănci din Republica Moldova - Banca Socială, Comerţbank, Energbank, Eximbank, FinComBank, Moldindconbank, Unibank şi Victoriabank – aveau relaţii de parteneriat cu sistemul de transferuri rapide de bani "Bystraya Pochta".

Sistemul de transfer internaţional de bani, ce aparţine Raiffeisen Bank, a anunţat de asemenea despre sistarea deservirii a unei bănci din Belarus şi alteia din Kazahstan, precum şi a 22 de bănci şi filiale din Federaţia Rusă.

Potrivit Băncii Naţionale a Moldovei, circa 68 la sută din transferurile din străinătate în anul 2013 au provenit din Federaţia Rusă. Aproximativ 33,6 la sută din remiterile prin sistemele de transfer internaţional de bani au fost făcute în ruble ruseşti. Transferurile în ruble s-au ridicat la o sumă echivalentă cu 480 milioane de dolari SUA.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

posta , bani , Rusia , Moldova , banca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
2240 locuitori

Podoimița este un sat din cadrul comunei Podoima din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 144 km de Chișinău. Populaţia satului Podoimița alcătuia 2 240 oameni în anul 2000. Satul Podoimița a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.