18 martie 2014, 10:52 Realitatea moldovenească views 9504
Sondaj: Patru partide ar accede în Parlament
Foto: trm.md
18 martie 2014, 10:52 Realitatea moldovenească views 9504

Sondaj: Patru partide ar accede în Parlament

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, patru partide ar accede în Parlament. Cel puţin, asta arată datele sondajului de opinie realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova.

Din numărul total al intervievaților, 30,1% ar vota pentru PCRM, în timp ce pentru PLDM și-ar da votul 17,5%. PDM ar obține 7,9% din sufragii, iar PL - 6,3%. Datele sondajului mai arată că 19,4% dintre respondenţi sunt indeciși în privința votului.

Sondajul de opinie mai arată că, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 38,9% din electorat ar merge în mod sigur să-și exercite dreptul de vot, iar 8,7% în mod sigur nu s-ar prezenta la urne.

Potrivit sondajului, de cea mai mare încredere se bucură liderul PCRM, Vladimir Voronin - 24,9 %, fiind urmat de premierul Iurie Leancă - 14,9%. 10,1% din respondenți oferă votul de încredere președintului PLDM, Vlad Filat, 8,1% din respondenți - edilului capitalei, Dorin Chirtoacă. Șeful statului, Nicolae Timofti, se bucură de încrederea a 2,4% din populația chestionată. Totodată, datele sondajului arată că 32% dintre intervievați nu au încredere în niciun politician.

Dintre toate partidele politice, de cea mai mare încredere a populației, potrivit sondajului de opinie, se bucură PCRM - cu 41%, acesta fiind urmat de PLDM - cu 17,5%.

Biserica rămîne a fi instituția în care populația are cea mai mare încredere. Pentru această instituție au optat 67% din respondenți. Aceasta este urmată de mass-media - cu 51% și primăriile locale pentru care au optat 47% din respondeți.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1193 de respondenți din 77 de localități. Marja de eroare este de +/- 3%.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sondaj , politica , partide , Moldova , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1654
Populația:
1021 locuitori

Năpădeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Năpădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 51 km de orașul Ungheni şi la 87 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1021 de oameni. Satul Năpădeni a fost menționat documentar în anul 1654.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.