21 februarie 2014, 11:00 Realitatea moldovenească views 14478
Revoltele din Kiev prezintă pericol şi pentru Moldova, europarlamentar
Foto: ipn.md
21 februarie 2014, 11:00 Realitatea moldovenească views 14478

Revoltele din Kiev prezintă pericol şi pentru Moldova, europarlamentar

Ceea ce se întîmplă în Ucraina este un pericol şi pentru România şi Republica Moldova, scrie europarlamentara Monica Macovei pe o reţea de socializare. Oficialul european menţionează că armistiţiul de aseară,19 februarie, semnat de preşedintele Victor Ianukovici şi opoziţia de la Kiev, nu a fost respectat, transmite IPN.

„Şi astăzi se moare la Kiev pentru libertate. Represiunile asupra oamenilor din Euromaidan au reînceput. Oamenii care luptă pentru libertate şi lege sunt împuscaţi şi bătuţi şi în aceste momente. Singura soluţie de a stopa violenţele este demisia imediată a preşedintelui Ianukovici şi alegeri anticipate”, susţine Monica Macovei.

Numărul persoanelor ucise în urma violenţelor de la Kiev, Ucraina, a ajuns la 35, potrivit datelor ministerului ucrainean al sănătăţii, actualizate la ora 12.00. Pe reţelele de socializare se anunţă despre 50 de morţi. Potrivit mărturiilor oamenilor de pe Euromaidan, lunetiştii deschid focul chiar şi în medicii care evacuează răniţii.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , revolutie , Romania , pericol , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
199 locuitori

Сărpineanca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 199 de oameni. Satul Cărpineanca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.