22 ianuarie 2014, 10:36 Realitatea moldovenească views 19255
Un businessman va finanța referendumul din Găgăuzia
Foto: ziarulnational.md
22 ianuarie 2014, 10:36 Realitatea moldovenească views 19255

Un businessman va finanța referendumul din Găgăuzia

Fonduri în valoare de 1 milion de lei (aproximativ 2,5 milioane ruble), necesare pentru desfășurarea referendumurilor în Găgăuzia cu privire la politica externă a Republicii Moldova și a statutului suspendat de independență, au fost găsite în scurt timp. Potrivit REGNUM, la 21 ianuarie serviciul de presă al bașcanului Găgăuziei a anunțat că omul de afaceri Iuri Yakubov, originar din Moldova, în prezent domiciliat în Rusia, și-a exprimat dorința de a finanța referendumurile din regiune.

Într-o scrisoare adresată bașcanului Mihail Formuzal și speakerului Adunării Populare, Dmitri Konstantinov, Yakubov declară că "evenimentele care au loc în prezent în Găgăuzia în legătură cu referendumul inițiat au o mare rezonanță departe de hotarele Moldovei".

"Din cîte știu, asupra inițiatorilor referendumului se exercită presiune prin structurile de forță, - continuă Iakubov. - În special, prin amenințarea de urmărire penală autoritățile încearcă să nu admită petrecerea referendumului din bugetul autonomiei. În aceste condiții a fost inițiată strangerea de fonduri la nivelul regiunii și am absoluta convingere că poporul din Găgăuzia va aduna finanțele necesare. Cu toate acestea, sprijin pe deplin ideea referendumului și îmi exprim disponibilitatea de a acoperi costurile sale. În consecință, rog să opriți campania de colectare a fondurilor și să-mi oferiți informația cu privire la costurile necesare, care vor permite organizarea cu succes a referendumului".

Amintim, că campania de colectare a fondurilor pentru organizarea referendumului din 2 februarie a fost lansată după ce instanța de judecată a emis hotărîrea privind ilegalitatea referendumurilor,  conturile oficiale ale autonomiei fiind blocate.

Sursa: regnum.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
1402 locuitori

Bieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cihoreni, Slobozia-Hodorogea și Bieşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1402 oameni. Satul Biești a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.