09 ianuarie 2014, 11:49 Realitatea moldovenească views 19020
09 ianuarie 2014, 11:49 Realitatea moldovenească views 19020

Trei moldoveni vor pleca pe Marte pentru a rămîne acolo pentru totdeauna

Foto: lenta-ua.net

Moldovenii vor pe Marte. Ambiţiosul proiect Mars One, care prevede colonizarea Planetei Roşii, fără posibilitatea de reîntoarcere pe Terra, atrage tot mai mulţi susţinători, printre care şi trei cetăţeni din Moldova.

Potrivit paginii oficiale a Mars One, printre cei peste 200 de mii de doritori înscrişi în concurs se regăsesc trei moldoveni: doi bărbaţi şi o femeie. Cel mai tînăr dintre ei are 25 de ani şi este născut în Moldova, însă acum locuieşte în SUA, pe insula Oahu. Tînărul dă asigurări că este sănătos tun, fapt ce-i permite să participe la expediţia din spaţiu. El mai spune că este pasionat de călătorii şi navigaţie.

Un alt doritor din Moldova de a ajunge pe Planeta Roşie are 41 de ani. Bărbatul se laudă că vorbeşte 4 limbi străine şi se poate adapta cu repeziciune mediului climatic de pe Marte. Printre pasiunile acestuia se numără fotbalul şi tenisul, muzica rock, literatura rusă şi nu în ultimul rînd, animalele.

Singura moldoveancă înscrisă în acest program are 35 de ani, iar în scurta prezentare plasată pe pagina oficială a misiunii, femeia spune că de mică este pasionată de cosmos. Printre interesele sale se numără astronomia, astrofizica, geografia, istoria, religia, dar şi medicina ayurvedică.

Deocamdată, nu se cunoaşte dacă vreunul dintre aceştia a reuşit să treacă de prima fază a selecţiei. Misiunea îşi propune să găsească 24 de potenţiali colonişti, care urmează să ajungă pe Planeta Roşie în 2025. Pînă atunci, ei urmează să fie supuşi mai multor teste fizice, medicale şi psihologice. Mars One este un proiect destul de controversat, în ciuda susţinerii de care se bucură din partea lui Gerard't Hoofd, laureat al premiului Nobel pentru Fizică. Costul misiunii este de aproximativ 6 miliarde de dolari.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Marte , om , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
26 locuitori

Sadchi este un sat din cadrul comunei Caterinovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Sadchi alcătuia 26 de oameni în anul 2011. Satul Sadchi a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.