Mergi spre compartimentul: Copiilor
21 martie 2013, 13:48 Copiilor views 6445
21 martie 2013, 13:48 Copiilor views 6445

Copiii aflaţi în situaţie de risc vor beneficia de protecţie sporită din partea statului


Foto: moldpres.md

Copiii aflaţi în situaţie de risc vor beneficia de protecţie sporită din partea statului. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi, în primă lectură, de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Proiectul a fost prezentat în Parlament de ministrul în exerciţiu al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga. Potrivit acesteia, legea vine cu detalii concrete asupra procedurii de autosesizare şi înregistrare a cazurilor de aflare a copiilor în situaţii de risc.

De asemenea proiectul determină situaţiile şi condiţiile, în care copilului i se stabileşte statutul de rămas temporar fără ocrotirea părinţilor sau copil rămas definitiv fără ocrotirea acestora.

Ministrul în exerciţiu a specificat că după adoptarea legii, în fiecare primărie va exista o persoană care va monitoriza copiii aflaţi în situaţii de risc.

Cuvinte cheie:

copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1089 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1089 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Gordinești datează din 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.