Mergi spre compartimentul: Copiilor
03 ianuarie 2017, 15:02 Copiilor views 5224
Frecvența în grădinițele din Chișinău s-a înjumătățit
03 ianuarie 2017, 15:02 Copiilor views 5224

Frecvența în grădinițele din Chișinău s-a înjumătățit

Pe parcursul sărbătorilor de iarnă, frecvența în grădinițele din Chișinău a scăzut practic în jumătate. Potrivit datelor Direcției municipale educație, tineret și sport, la data de 30 decembrie frecvența era de 54%. Din numărul total de peste 38 de mii de copii înscriși pe liste, frecventau grădinița 20 de mii de copii.

Solicitată de IPN, șefa interimară a Serviciului management preșcolar, Angela Monaci, a declarat că scăderea frecvenței este caracteristică perioadei sărbătorilor. În această perioadă, mulți părinți au concedii și decid să lase copiii cu ei acasă. Familiile care au elevi, îi lasă pe cei mici cu frații mai mari, care sunt acum în vacanța de iarnă.

Cele 157 de instituții de învățământ preșcolar din Chișinău, au pe liste 38148 de copii.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

copii , Chisinau , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2762 locuitori

Voinescu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Voinescu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2762 de oameni. Satul Voinescu a fost menționat documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.