Mergi spre compartimentul: Copiilor
19 noiembrie 2015, 14:32 Copiilor views 5723
Doar trei zile pentru a aplica la concursul „Plural+Moldova”
19 noiembrie 2015, 14:32 Copiilor views 5723

Doar trei zile pentru a aplica la concursul „Plural+Moldova”

Tinerii cineaşti şi fotografii din Republica Moldova mai au la dispoziţie trei zile pentru a aplica la cea de-a şaptea ediţie a concursului foto şi video „Plural+Moldova". Concursul este lansat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) şi Alianţa Civilizaţiilor (Iniţiativa ONU).

Potrivit organizatorilor, concursul „Plural+Moldova" ediția 2015 este deschis pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 9 și 25 de ani. Cineaştii pot produce filme de la unu până la cinci minute de orice gen sau stil (documentar, film artistic, desen animat, etc.), iar fotografii sunt aşteptaţi să prezinte un set de până la trei lucrări. Acestea trebuie să reflecte subiecte legate de migraţie, respectarea drepturilor omului şi a demnităţii umane, principiul de toleranţa zero faţă de orice formă de violenţă, dar şi promovarea coeziunii sociale între popoare şi confesiuni.

„Plural+Moldova" este o oportunitate excelentă pentru tineri să-şi prezinte ideile autentice despre probleme şi oportunităţile legate de migraţie. Tinerii sunt agenţi creativi ai schimbării şi pot veni cu o reflectare a problemelor sociale, dar şi cu soluţionarea acestora", a spus Antonio Polosa, șeful Misiunii OIM în Republica Moldova.

După expirarea datei limite pentru depunerea dosarelor, juriul competent va evalua lucrările în două secţiuni separate - video și foto.

Câştigătorii vor fi anunțați și premiaţi în cadrul Galei de premiere, eveniment organizat anual la 18 decembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Migranţilor.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

concurs , fotografie , video

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
3279 locuitori

Dobrogea este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 24 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3279 locuitori. Satul Dobrogea a fost înființat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.